Nieuws bij RESOC Westhoek

RESOC_XL_Stakeholdersevent_2102.jpg

RESOC Noord-West-Vlaanderen en Trefpunt Zorg verenigen hun krachten én hun netwerk en nodigen u van harte uit voor hun zesde RESOC XL: een blik op de toekomst van zorg: anders en beter?, dat tegelijk het stakeholderscongres voor de partners van Trefpunt Zorg is.
 
We starten 2018 feestelijk met een actuele kijk op de groeiende en snel veranderende zorgsector, een speerpunt in (Noord-)West-Vlaanderen.
 
Met de RESOC XL-sessies zet ons RESOC meer dan ooit in op waar het sinds jaar en dag sterk in is: het verbinden van streekbeleidsactoren als neutrale actor. We focussen op een verruimd draagvlak, omdat zoveel mensen mee het streekbeleid in Noord-West-Vlaanderen maken. Steeds gaan we op verplaatsing naar locaties die een belangrijke rol spelen in het DNA van onze Noord-West-Vlaamse regio. De nieuwe campus van
ZoWe Verpleegkunde in Brugge is voor dit RESOC XL/Stakeholderscongres dus een meer dan logische keuze. Onze uitgebreide nieuwjaarsreceptie biedt daarna dé gelegenheid om kennis te maken met de RESOC-leden en de partners van Trefpunt Zorg.

Programma

17.30 u.

Onthaal

18.00 u.
 

Verwelkoming
Dirk De fauw, voorzitter RESOC Noord-West-Vlaanderen & Trefpunt Zorg

18.10 u.
 

Onbezorgd - Leven en werken in een geïntegreerd gezondheidssysteem
Prof. dr. Geert Van Hootegem, algemeen directeur HIVA

18.55 u.

Is er morgen nog werk in de zorgsector? Getuigenissen uit de praktijk

  • Inge Taillieu, coördinator Zorgeconomie Fabrieken voor de Toekomst (POM West-Vlaanderen): wat vertellen de cijfers ons over de (Noord-)West-Vlaamse tewerkstelling en zorgnoden?
  • Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB: hoe pakt VDAB de groeiende vraag naar zorgprofessionals aan?
  • Ingrid Lingier, directeur ZoWe Verpleegkunde: bieden praktijkgerichte opleidingen een antwoord op de groeiende vraag naar zorgprofessionals?
  • Annelien Jonckheere, expert intermenselijke communicatie Indigo: wat betekent veranderingsmanagement in de zorgsector?

20.00 u.
 

Slot
Kim Lievens, waarnemend coördinator RESOC Noord-West-Vlaanderen

20.10 u.

Uitgebreide nieuwjaarsreceptie

Praktisch

  • Datum: woensdag 21 februari, onthaal vanaf 17.30 u., nieuwjaarsreceptie vanaf 20.10 u.
  • LocatieZoWe Verpleegkunde, Barrièrestraat 2D, 8200 Brugge (buiten de parking is de blauwe schijf verplicht)
  • Dit RESOC XL/Stakeholderscongres is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk.

Inschrijven

Inschrijven voor het RESOC XL/Stakeholderscongres is noodzakelijk en kan tot en met 16 februari via deze link.

 

https://gallery.mailchimp.com/90b1d0fa450f923f0936798a2/images/3ce1c177-943f-4330-9ebf-8143f5d281fd.jpg

DSC_0013.JPG

In het kader van de analyse van centrumfuncties binnen regio Westhoek ging op 17 januari 2018 een stakeholdersbijeenkomst door in het Streekhuis. Het onderzoek analyseert het huidige voorzieningen- en uitrustingsniveau aangeboden in en door de vier kleinstedelijke gebieden in de Westhoek. Op basis hiervan wordt vervolgens een wenselijk niveau van voorzieningen en dienstverlening bepaald, waaraan uiteindelijk een financiële analyse wordt gekoppeld. Dit moet leiden tot een voorstel ter financiering van nieuwe centrumfuncties en of de verdere uitbouw van de belangrijkste onderdelen van een centrumfunctie voor de regio.

Op deze bijeenkomst werden de eerste resultaten van de analyse gepresenteerd. Een tweede bijeenkomst wordt voorzien op 8 februari.

De analyse geeft uitvoering aan het ESF-project versterkt streekbeleid waarbij gefocust wordt op de stedelijke motor voor de Westhoek.

 

Jobbeurs-home.jpg

Forum Jeugd en RESOC Westhoek hebben de handen in elkaar geslagen om een gezamenlijke stand uit te baten op de jobbeurzen in Ieper, Veurne, Kortrijk en Gent. Door de deelname wordt er getracht de Westhoek in de kijker te plaatsen als goede regio om in te werken. Daarnaast is het de bedoeling om de jeugd niet alleen te sensibiliseren omtrent de bedrijvigheid en de tewerkstellingsmogelijkheden in de regio, maar eveneens om de jeugd met hun woonregio te verbinden.

De deelname aan vier jobbeurzen kadert zowel binnen de werking van Forum Jeugd als binnen het ESF-dossier van RESOC Westhoek. De link met de regiomarketingcampagne 'Westhoek. De Nieuwe Wereld' mag in deze ook niet ontbreken.

Een overzicht van de jobbeurzen kun je hier vinden:

We hopen alvast je op een van deze jobbeurzen te ontmoeten!

© Resoc Westhoek | Cooked & Spiced by Tasty Creations | Powered by LMD